Так чим же відрізняється поняття просто швидкість від середньої швидкості і що взагалі таке швидкість? Як все напевно знають зі школи швидкість це зміна, якої-небудь величини за одиницю часу. Середня швидкість це зміна, якої-небудь величини за одиницю часу протягом певного проміжку часу. Коли використовують поняття просто «швидкість» то мають на увазі - миттєва швидкість, це та ж середня, тільки за нескінченно малий проміжок часу. Розглянемо це все на звичному для всіх транспорті. Коли ми говоримо, що автомобіль подолав за півгодини 40 км, це означає, що середня швидкість протягом цього півгодини була 80 км / год, але це зовсім не означає, що автомобіль на цій ділянці рухався з постійною швидкістю 80. Він міг, як розганятися до максимально фізично можливої ​​швидкості, так і зовсім стояти в окремі проміжки часу. Також в життя ми зустрічаємо обмеження, як миттєвої швидкості, так і середньої. Так використання громадського транспорту накладає обмеження середньої швидкості, тобто ми можемо прискорюватися, можемо зупинятися, але подолаємо потрібний нам шлях за заздалегідь відоме нам час. Проїзд дорожнього знака обмеження максимальної швидкості тягне за собою обмеження миттєвої швидкості.

Давайте розглянемо два випадки, в першому водієві з автомобілем накладемо обмеження миттєвої швидкості, у другому обмеження середньої швидкості і задумаємося, хто фінішує першим. І так дистанція 1200 км, в першому випадку накладемо обмеження 60 км / год миттєвої швидкості, у другому - 60 км / год середньої швидкості. Може, ви відразу не зрозуміли, але в другому випадки водій гарантовано дістанеться до пункту призначення за 20 годин, при його бажанні, так як йому немає заборони рухатися в певні проміжки часу зі швидкістю 120, а то і 180 км / год (якщо, звичайно , дозволяє технічна можливість), а надлишкове виграний час витратити на відпочинок. Чого не скажеш про водія першого випадку, який фізично не зможе тиснути гашетку 20 годин і протягом цього підтримувати незмінно максимально дозволену 60 км / год швидкість.

І так як видно з прикладу, накладання обмеження саме середньої швидкості дає гарантоване проходження заявлених фізичних величин, ніби літрів, метрів або як в нашому випадку байтів за вказаний проміжок часу.

Повертаючись до наших баранів, видно, що наша мережа з обмеженнями по середній швидкості вигідно відрізняється від класичних операторів зв'язку з обмеженнями миттєвої Швидкість, так як вам не доводиться хвилюватися що, чи не давлячи на гашетку, ви втрачаєте можливість отримати зайвий байт в установленный срок. Також такий принцип вирівнює справедливість по вилученню оплати з користувачів, що використовують канал Інтернету по максимуму і користувачів використовують канал по мінімуму. Основний концепт нашої мережі - видати користувачеві обсяг інформації відповідно до тарифу за мінімальний проміжок часу, щоб не мучити ні його комп'ютер, ні своє обладнання, ні самого користувача, щоб він дав можливість зробити те ж саме іншому користувачеві.