Що таке баланс і як його перевірити ще раз?

Баланс, він же особовий рахунок це сума, виражена в національній валюті показує боргові зобов'язання абонента перед оператором. Позитивний баланс показує передоплату, негативний - заборгованість. Оскільки нарахування відбуваються в реальному режимі часу, то баланс зменшується на суму абонплати щодня. Баланс завжди дорівнює різниці сплаченого і нарахованого. Перевірити ще раз його, можна відкривши історію оплат в ЛК і перерахувавши зліпки фінансового стану абонента, які робляться в момент оплати, або при інших транзакціях. Різниця між рядками в стовпці «Оплачено» буде дорівнює сумі оплати, різниця між рядками в стовпці «Нараховано» буде дорівнює кількості днів між цими двома подіями помноженому на тарифну ціну дня.

Що робить транзакція «Розрахунок» в історії оплат?

«Розрахунок» - це обнулення нарахованого, сума сплаченого і нарахованого зменшується на величину самого нарахованого. Транзакція «Розрахунок» завершує стару розрахункову сесію і починає нову, при цьому, не змінюючи самого балансу. Така транзакція (списання абонплати з балансу) могла відбуватися щодня,але ми вирішили не обтяжувати систему і абонентів 30-ма транзакціями в місяць, а робити її тоді коли величина абонплати змінюється або по закінченню тривалого періоду. Замість постійного списання абонплати ми розраховуємо баланс в режимі реального часу, підсумувавши окремо оплачене і нараховане, в кінцевому підсумку віднявши від одного інше.

Чому оплата нараховується по днях, а не за місяць в цілому?

Так як такий підхід дозволяє виконувати багато операцій, не прив'язуючись до місяцях. Нарахування за місяць в цілому залишають відкритими такі питання як: Як бути якщо користуюся послугою неповний місяць? Як бути якщо хочеться перейти на інший тариф посеред місяця? У таких ситуаціях все одно доводиться рахувати вартість одного дня і множити на кількість днів неповного місяця. Ми ж вирішили прийняти ціну дня як тарифну константу і використовувати її у всіх фінансових розрахунках. Це дозволило стартувати, призупиняти послугу і переходити на інший тариф в будь-який день місяця.

Що таке кредитний ліміт?

Сума, яка дозволяє працювати з негативним балансом, і при досягненні негативного балансу такого значення, робота буде заблокована (показує значення негативного балансу, при якому робота буде заблокована). При неповному погашення боргу кредит буде урізаний до мінімуму, щоб в наступні рази абонент зміг подужати повне погашення боргу.

Як можна призупинити послугу?

Послуга призупиняється мінімум на 26 днів, все, що для цього потрібно, це відключити своє мережеве пристрій (модем, роутер або мережеву карту комп'ютера) з нашої мережі. У випадку відсутності вашого мережевого пристрою більше 26 днів, система автоматично поверне вам списані кошти у вигляді компенсації, в момент повернення в мережу.

Що ховається за функцією "прокачать тариф" в ОК?

Це реалізація концепту "Turbo", можна миттєво застосувати швидкість будь-якого більшого тарифу на потрібну кількість днів, додатково їх сплативши. До застосування вся інформація (який, до якого часу і скільки спише) надається.

Чому час усереднення і множник швидкості не встановлені максимальними за замовчуванням?

Як говорить прислів'я: "Що занадто, то не здраво." Ми не взяли на се6я відповідальність за настільки крайні заходи, а віддали її користувачам. Кожен користувач, з усвідомленням того, що він робить, може сам виставити ті параметри, в яких потребує.

Я хочу працювати за класичною моделлю, без зміни швидкості, чи можливо це?

Безумовно, можете покарати себе власноруч, встановивши в управлінні ОК множник швидкості - одиницю.

Я включаю більший тариф, але не бачу збільшення швидкості, виходить, немає ніякої різниці між тарифами?

Є окремі випадки, в яких дійсно немає ніякої різниці, але це зовсім не означає відсутність її як такої. Крім того, сама зміна обмеження потрапляє на сервер доступу в перебігу трьох хвилин в результаті чого по оновленню сторінки, змінюється напис в ЛК про становленні такого. Взагалі рекомендується включати більший тариф тоді, коли ваша активність перевалила за 100%, і множник швидкості відключився. Тоді ви явно відчуєте приріст, так як знову включиться множник швидкості і є впевненість в тому, що ви використовуєте свій канал зв'язку на максимум. Поки ж множник швидкості в дії, то можна легко управляти обмеженням швидкості, змінивши множник в управлінні. Неможливість досягнення 100% активності пояснюється тим, що сервер доступу не бере участі в обмеженні швидкості, а обмеження встановлено в набагато меншому значенні і знаходиться або на стороні джерела, або на стороні приймача. Тому в цьому випадки, зміна обмеження швидкості на самому сервері доступу не викликає жодного ефекту, про що постійно попереджається при переході між тарифами. Є помилкова думка, що Інтернет це вода, а сервер доступу це насос, який качає його під тиском, і чим більше швидкість поставиш, тим сильніше він його продавить через вузькі місця. Насправді це не так, все що може робити сервер доступу це тільки обмежувати.